Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak ušetřit mobilní data


19. 06. 2024

Jak ušetřit mobilní data

Jen málokdo se dnes obejde bez internetového připojení. Aby vše fungovalo,neobejdete se bez mobilních dat. Bohužel i přes sebelepší tarif je snadné je rychle vyplýtvat. Co si budeme povídat, balíčky nabízené operátory jsou v dnešní době dost nedostatečné. Jejich cena je přitom stále vysoká. I proto si lidé kladou otázku, jak je co nejlépe ušetřit.

Když vyčerpáte data z vašeho mobilního balíčku, dojde k výraznému zpomalení rychlosti internetu, nebo k jeho úplnému vypnutí. Jde o dočasnou penalizaci, která skončí s koncem měsíce anebo v momentě, kdy si přikoupíte další mobilní data.

Kolik dat spotřebují různé činnosti na mobilu

4GB vám dovolí prolistovat 7200 stránek, poslat 1400000 emailů, 8000 emailů s přílohou, umožní vám poslechnout si 800 písniček, po dobu 8 hodin sledovat videa, skypovat po dobu 120 hodin, vést videohovor po 16 hodin, 64 hodin poslouchat rádio a stáhnout si nebo updatovat na 300 aplikací.

 

  1. Pokud chcete ušetřit, využívejte možnosti připojit se na volně přístupné sítě ve svém okolí. Dnes již jsou na mnoha místech. Mají je některá města, vlaky, MHD, restaurace, bary i kavárny. Pokud jsou zaheslované, stačí si říct o heslo. V hledání volných sítí vám může pomoci i různé šikovné aplikace.

  2. Vypínejte aplikace spuštěné na pozadí. Omezte i automatické aktualizace. Mějte přehled o tom, které aplikace vám data užírají nejvíc. I na to jsou různé aplikace, které vám to pomohou zjistit.

  3. Vůbec nejlepší je, když hudbu posloucháte offline. Při sledování Spotify nebo Youtube neužívejte tu nejvyšší kvalitu.

  4. Pozor na odesílání souborů, i to ubírá data. Pokud chcete nahrát fotky nebo videa z výletu, počkejte až budete doma anebo někde, kde je Wi-Fi

  5. Pokud se chystáte na cestu, připravte se už doma. Stáhněte si offline mapy, nahrajte si e-booky, průvodce a vše ostatní, co potřebujete a co by se vám mohlo hodit.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Operátoři pod drobnohledem

Operátoři pod drobnohledem

Zvažujete svého mobilního operátora? Tak to vám doporučujeme ještě před finálním výběrem srovnat to, co vám jednotliví operátoři nabízí.

Datum: 16. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek

TOP 5 tipů, jak ušetřit na vytápění i během kruté zimy

Příjemné teplo v zimním období je příjemné, horší jsou pak ty účty za topení. Je ještě vůbec možné náklady za topení nějakým způsobem snížit? Nejde však o to, připravit se o příjemné teplo a zimu prožít v několika navrstvených svetrech..

Datum: 01. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Vedle elektřiny nahoru letí i nahoru i plyn, jak dlouho to vydrží?

Vedle elektřiny nahoru letí i nahoru i plyn, jak dlouho to vydrží?

Rok 2019 začal s dost výrazným průvanem v našich peněženkách. Zdražilo toho spousta. Nejvíce však elektřina. Jenže, jak se zdá, tím to nekončí. Velmi brzy to nevydrží ani plyn.

Tam to však nebude tak jednotné.

Datum: 21. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek