Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

TOP 5 tipů, jak ušetřit na vytápění i během kruté zimy


16. 04. 2024

Příjemné teplo v zimním období je příjemné, horší jsou pak ty účty za topení. Je ještě vůbec možné náklady za topení nějakým způsobem snížit? Nejde však o to, připravit se o příjemné teplo a zimu prožít v několika navrstvených svetrech..

Účelná jsou pouze úsporná řešení. I když se jedná o investice, velmi brzy se vám však vrátí v podobě ušetřených peněz za platby topení.

1. Zateplete dům

Základním opatřením pro výraznou úsporu za topení je zateplení celého domu, jež zamezí tepelným ztrátám, k nimž dochází v místech, kde dům není dostatečně utěsněn. Jde například o fasádu, strop, střechu, okna atd. Je prokázáno, že jakmile se dům řádně utěsní, dojde u starých domů až k třiceti procentnímu zlepšení.

2. Vyměňte okna i dveře

Velké množství uniká i starými netěsnícími okny a dveřmi. Moderní okna s izolačními skly dokáží nejen zabránit úniku tepla, ale mají i perfektní zvukové izolační vlastnosti. Výhodnost výměny představuje přitom návratnost investice do 5 až 10 let.

3. Modernizace topného systému

Snížit účty vám pomůže i výměna starých kotlů za úsporné. Poraďte se s odborníkem, který vám doporučí ten nejvýhodnější typ vytápění pro každou domácnost. Pozor si přitom dejte, aby otopný systém byl i správně dimenzovaný.

4. Odvzdušňujte!

Pro plnou účinnost otopné soustavy je vhodné radiátory pravidelně odvzdušňovat, a to nejlépe jednou za 3 měsíce. Nefunkční radiátory poznáte tak, že radiátor je v horní části horký a v dolní naopak studený.

5. Regulujte vytápění

Pokud chcete při platbách za vytápění ušetřit, mějte své topení pod kontrolou. Pomohou vám v tom regulační ventily s termo statickýmu hlavicemi. Díky nim budete moci teplotu v jednotlivých místnostech nastavit podle aktuální potřeby. I když koupě a montáž takového ventilu stojí okolo tisícovky, v konečném výsledku je však úspora mnohem výraznější. Investice se vám proto rozhodně vyplatí.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Dávejte si pozor na podomní prodejce!

Dávejte si pozor na podomní prodejce!

Po otevření trhu s elektřinou se na českém trhu objevila spousta nových dodavatelů, kteří se snaží získat nové zákazníky různými praktikami. K těm nečistým patří především podomní prodej, při němž se obchodníci neobávají užít ani většího nátlaku. Jejich oblíbenou skupinou jsou přitom zejména senioři, jimž zcela bez skrupulí a s úsměvem na tváři vnucují nevýhodné smlouvy.

Datum: 27. 03. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Podívejte se, jak vám inflace může pomoci splácet hypotéku

Inflace je velký strašák každého, kdo spoří. Pokud však naopak splácíte, inflace pracuje ve váš prospěch. Splácet tak úvěr nebo hypotéku je vlastně výhodné. Jak to funguje?

Datum: 20. 04. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Až 1/3 českých studentů má půjčku

Nebankovní společnost Fair Credit provedla marketingový průzkum zaměřený na studen ve věku 21 až 26 let. Průzkum probíhal v červenci a zúčastnilo se jej na 2000 studentů z České i Slovenské republiky. Zájmem společnosti bylo, jak na tom tito mladí lidé jsou s půjčkami.

Datum: 19. 04. 2024
Kategotrie:
Celý článek