Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jaký první telefon vybrat dítěti


24. 07. 2024

Jaký první telefon vybrat dítěti

Stále se vedou debaty o tom, kdy je ta nejvhodnější doba pořídit dítěti mobil. Věk se však rok od roku snižuje. Ve své kapse ho má tak už skoro každý prvňáček. Tento věk však není považován za ten nejlepší. Odborníci se shodují, že darovat dítěti mobilní telefon, je vhodnější mezi osmým a devátým rokem, kdy dítě už plynule čte a píše.

Kdy koupit první telefon

Mobilní telefon rodičům umožňuje být s dítětem v kontaktu. Pravdou také je, že ve 12 už ho má 90% školáků. Pokud chcete mít pod dítě mladší 8 let pod kontrolou, místo mobilního telefonu mu raději pořiďte chytré hodinky GPS.

V jaké ceně

Ani devítiletému dítěti však nepořizujte příliš drahý telefon. Koupit dnes můžete pěkný a kvalitní chytrý telefon do 2000 korun. Není proto nutné přepálit svůj rozpočet. Dítě by mělo vědět, jak na tom jste, protože s věkem budou jeho požadavky narůstat. Čím dříve bude dítě seznámeno s rodinnými financemi, tím lépe. Optimální cena za takový mobil se proto pohybuje mezi 2000 až 8000 korunami.

Na co se při výběru koukat

Spíše než na cenu se u telefonu dívejte na jeho velikost. Dítě má malé ruce a velký mobilní telefon se jim bude špatně ovládat. Čím větší výkon bude mít, tím snadněji zvládne přehrávat hry a videa. Použitelný telefon by měl mít dnes minimálně 2-16 GM RAM, čili vnitřní paměti. Baterie by měla vydržet co nejdéle. Vzhled je také důležitý. Pouzdro chrání displej před poškozením. Dítě by mělo mít možnost volat i psát SMS, to, zda si připlatit za mobilní data, je na rozhodnutí každého rodiče.

Předplacená karta nebo tarif

Otázkou také je, jestli se rozhodnete pro nějaký tarif anebo sáhnete spíše po předplacené kartě. Přínosem karty, že dítě okamžitě ucítí důsledek přešvihnutí rozpočtu. Nevýhodou je, že když nemá kredit, nezavolá ani vám. Další věcí je, že další služby jsou na kartě drahé. Co se týká tarifů záleží, jaké máte možnosti. V dnešní době řada firem nabízí rodinné balíčky. Stojí však i přesto na zvážení rodičů, zda by se na rozvinutější tarif neměli podílet. Dítě se tak díky tomu naučí finanční gramotnost.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Senát chce vrátit práva zákazníkům

Senát chce vrátit práva zákazníkům

Tento rok čeká v resortu telekomunikací řada změn. Telekomunikační zákon bude totiž opět upraven. Senátu se nelíbí jednání operatorů. K nejskandálnějšímu chování přisuzují to, že si operátoři mění zákaznické smlouvy, jak je napadne. Nová podoba zákona by jim v tom měla zamezit. Práva by se totiž měly opětně vrátit do rukou zákazníků. S plánovanými změnami souhlasí i Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Datum: 13. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Kdy dítěti pořídit mobilní telefon

Kdy dítěti pořídit mobilní telefon

Mobilní telefony dnes zcela běžně vidíme v rukách předškoláků. Školáci se bez nich de facto neobejdou. Je to však rozumné? Existuje nějaká vhodná doba, kdy dítěti pořídit telefon nebo je to na osobním uvážení?

Datum: 14. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak prodloužit výdrž baterie mobilu

Jak prodloužit výdrž baterie mobilu

Trápí vás, že váš telefon vydrží po nabití jen tak krátce? Nabíjíte ho několikrát denně a je to stále bezvýsledné? Víme proč. Máme pro vás několik tipů, které vám pomohou prodloužit výdrž baterie vašeho mobilního telefonu.

Datum: 08. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek