Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Víte, že na schválení půjčky mohou dnes mít i sociální sítě


06. 07. 2024

Kdo v současnosti není na sociální síti, jakoby nebyl. Této skutečnosti dnes zcela běžně využívají zaměstnavatelé, aby si prověřili svého potencionálního zaměstnance, koho z vás by však napadlo, že tak činí i bankovní společnosti?

Nevěříte? Chyba, chování na sociálních sítích dnes vážně hraje důležitou roli při schvalování půjčky. Pro banky, ale i vybrané nebankovní společnosti je důležité, jak se zájemci o půjčku chovají, a také, jak o nich hovoří jejich “přátelé”. Důraz se přitom klade na osobní rysy, dosažené úspěchy a společenské souvislosti. Podle toho banka dokáže zjistit, zda daný člověk bude mít problém se splácením, či nikoliv.

Zahraniční trend v České republice již pozvolna přebírají i české společnosti. Vůbec jako první s tím začal Home Credit, největší poskytovatel úvěrů u nás.

Zamítnutá půjčka jen proto, že jste na Facebooku

Ano, i to se může stát. Pokud finanční společnosti zjistí, že se na Facebooku pohybujete i v pracovní době, může jít o důvod zamítnutí úvěru. Pozitivně je naopak hodnocena správná gramatika a užívání CAPS LOCKU. Dávejte si proto na sociálních sítích pozor, mnohdy o sobě prozradíte více, než si myslíte.

Další pomůckou pro schvalování úvěrů jsou psychometorické testy

K novému trendu hodnocení žadatele o půjčku patří i psychometrické testy, které o daném člověku prozradí spoustu informací. Mimo jiné i to, jak se v budoucnosti mohou chovat a jaká je jejich ochota splácet půjčku. Díky šikovně položeným otázkám se bankovní společnosti dozví, na kolik je člověk zodpovědný. Tyto dotazníky prozatím sice u nás ještě nejsou, ale je jen otázka času, kdy se k nám z Velké Británie dostanou.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Wifi ve vlacích nebude

Wifi ve vlacích nebude

Ještě na podzim České dráhy slibovali wifi ve všech dálkových spojích, dnes je tomu úplně naopak. České dráhy zvažují limity ve svých vlacích a je možné, že místo směrem do Evropy, kde jsou volná data zcela běžná, se vracíme do středověku. Co za to může?

Datum: 24. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Až 1/3 českých studentů má půjčku

Nebankovní společnost Fair Credit provedla marketingový průzkum zaměřený na studen ve věku 21 až 26 let. Průzkum probíhal v červenci a zúčastnilo se jej na 2000 studentů z České i Slovenské republiky. Zájmem společnosti bylo, jak na tom tito mladí lidé jsou s půjčkami.

Datum: 04. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Vedle elektřiny nahoru letí i nahoru i plyn, jak dlouho to vydrží?

Vedle elektřiny nahoru letí i nahoru i plyn, jak dlouho to vydrží?

Rok 2019 začal s dost výrazným průvanem v našich peněženkách. Zdražilo toho spousta. Nejvíce však elektřina. Jenže, jak se zdá, tím to nekončí. Velmi brzy to nevydrží ani plyn.

Tam to však nebude tak jednotné.

Datum: 21. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek