Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak ještě ušetřit


26. 07. 2024

Jak ještě ušetřit

Vzhledem ke stále vzrůstajícím cenám lidé uvažují, kde by ještě ušetřili. A jelikož růst cen za energie jsou letos skutečně výrazné, zdá se snaha něco ušetřit takřka nemožná. Není tomu tak. Stále existují možnosti, které nám mohou pomoci v naší snaze zaplatit za vedení domácnosti o něco méně.

Chcete vědět, kde ušetřit?

Přemýšlejte u vaření

Vypínejte troubu a vařič o 10 minut dřív, než je třeba. Vypínejte je o něco dříve, než je potřeba. U plynu i indukce stačí vše zkrátit jen o chviličku, jídlo vám dojde vlastní teplotou. Rozpálenou troubu můžete však vypnout klidně o 15 minut dříve a nechat pečení dopéct na zbytkové teplo.

Neponocujte!

Když budete chodit spát dřív, spotřebujete méně energie. Méně pak zaplatíte i za spotřebu televize, počítač a světlo.

Splaťte své půjčky, co nejdříve

Tím, že splatíte svoje půjčky, ušetříte za úroky, splátky. Další peníze pak můžete ukládat na spořící účet.

Zvolte si lepší tarify

Srovnejte si tarifní balíčky nejen, co se týká elektřiny, plynu a vody, ale také plateb za televizi a internet.

Největším žroutem je elektřina

Je těžké na ni ušetřit. Pomoci mohou klasická opatření jako výměna žárovek za úspornné. Vyndávat ze zásuvek nabíječky a adaptéry. Vypínejte všechny prodlužovačky, televize, počítače a vše, co má kontrolní světýlka a možnost spánkového režimu. Pořiďte si kvalitní termostat. Pořiďte si kvalitní spotřebiče. Ty stávající pak pravidelně kontrolujte.

Ušetřete za topení

Abyste ušetřili své výdaje, zkontrolujte, zda máte dobře utěsněná okna. Vyměnit je za nová pak může být velmi efektivní. Za kontrolu stojí i vstupní dveře. Svůj dům nepřetápějte. Zbytečně tím vyhazujete spoustu peněz. Topte opravdu jen tolik, kolik je třeba. V každé místnosti mějte regulované topení podle potřeby. V ložnici příliš teplo nepotřebujete. Topit nemusíte ani na toaletě apod. Své radiátory ovzdušňujte, nezakrývejte je dlouhými závěsy, záclonami a nábytkem. Utírejte z nich prach a nesušte na nich prádlo. Větrejte pouze krátce, za to intenzivně. Větrání by nemělo přesáhnout 10 minut. Pak už jde o plýtvání.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak ušetřit za vytápění?

Jak ušetřit za vytápění?

Náklady na bydlení se neustále zvyšují. Zvyšují se i nároky na ekologické smýšlení. Uspořit však ještě více, se zdá takřka nemožné. A přitom právě úspora ve vytápění patří k těm nejvýznamnějším. Jak po ekologické stránce, tak i po finanční stránce.

Datum: 22. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jaké vytápění je nejlevnější

Jaké vytápění je nejlevnější

Bohužel žijeme v takovém teplotním pásmu, že se bez topení neobejdeme. Jak a čím topit, abychom na tom nakonec ušetřili? Odpověď není zrovna nejsnazší, protože možností je vážně spousta.

Datum: 20. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Od roku 2019 zaplatíme za elektřinu až o 10% více

Od roku 2019 zaplatíme za elektřinu až o 10% více

Spolu s plynem od ledna výrazně zdraží i elektřina. Může za to skutečnost, že ceny elektřiny během roku vyletěly o více než polovinu a od září nedošlo k žádnému poklesu cen. Rozdíl cen za poslední dva roky je přitom až dvojnásobný.

Datum: 21. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek