Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak postupovat při nehodě na dovolené


11. 07. 2024

Jak postupovat při nehodě na dovolené

Chystáte se na dovolenou? Jistě nemáte v plánu nikde havarovat, bohužel cesta do zahraničí je vždy spojena se zvýšeným rizikem nehod. Víte, jak se zachovat v případě, že by se vám na cestě do zahraničí autonehoda stala? 

Věcem je nutné předcházet, a proto, dříve, než vyrazíte do zahraničí, si nechte své vozidlo zkontrolovat v autorizovaném servisu. Díky kontrole a opravě náhodně objevených vad předejdete řadě komplikacím, které by vás mohly na cestě překvapit a celou dovolenou zkazit. 


Jak funguje Euro protokol
V případě nehody v zahraničí vždy volejte místní policii, zkuste se však dohodnout na Euro protokolu. Euro protokol je záznam o nehodě. Nezapomeňte přitom, že Euro protokol musí být podepsán z obou stran. Pozor, nic nepodepisujte v jazyce, kterému nerozumíte. Při nehodě je vhodné se také spojit se svou asistenční službou. Vše pečlivě zdokumentujte, zajistěte svědky. Při nehodě si zapište také státní registrační značku, VIN kód a značku spolu s typem zúčastněného vozidla. Dále si poznamenejte i jméno, příjmení, bydliště řidiče. Nezbytné je také zjistit i číslo pojištění, platnost povinného ručení a také i název pojistitele účastníka nehody.
České povinné ručení


Povinné ručení uzavřené v České republice je platné ve všech zemích EU plus Norko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko a Island. V jiných zemích si platnost svého pojištění musíte zjistit předem. A pokud tam neplatí, je nutno uzavřít speciální havarijní pojištění pro danou zemi. Pokud tomu tak neučiníte, veškeré náklady za úhradu škody hradíte z vlastní kapsy. 
 

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak správně zazimovat auto

Jak správně zazimovat auto

Ne každý jezdí v zimě a je tomu z celé řady důvodů. Nejde pouze o sváteční řidiče, kteří se bojí počasí a nejsou si svými dovednostmi jisti, ale ne každý v zimě auto nutně potřebuje. Nebo používá během zimy jiné. Každé auto, které však v zimě nejezdí, potřebuje nejprve zazimovat. Jen tak dokáže nepřízeň počasí přečkat bez úhony.

 

Datum: 08. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Od ledna 2019 je navýšeno odškodnění za pracovní úrazy

Od ledna 2019 je navýšeno odškodnění za pracovní úrazy

Se vstupem do roku 2019 přišla spousta změn. Jednou z nich je i zvyšování náhrad za pracovní úraz a nemoc z povolání a náhradu na výživu pozůstalých. Odškodné bylo navýšeno o dobré 3,4%.

Datum: 25. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění

Doba dovolených se blíží, a proto velká většina lidí si právě prohlíží katalogy a hledá tu nejlepší dovolenou. Aby se však dovolená snů neproměnila v noční můru, je dobré při jejím plánování myslet i na cestovní pojištění, bez něhož se žádná dovolená v zahraničí neobejde. Samozřejmě, risknout to můžete, ale nemusí se vám to vůbec vyplatit. Víte však, jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění?  

Datum: 29. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek