Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak se zbavit starých věcí a ještě na tom vydělat


07. 07. 2024

Několikrát do roka provádím průvan ve skříni. Tradičně v rámci vánočního úklidu, na jaře a klasicky po skončení školního roku. Něco zcela jasně míří do popelnice, ale spousta věcí by ještě mohla někomu dělat radost. Je škoda vyházet je pouze proto, že nás omrzely anebo proto, že jsme si mezitím pořídili něco lepšího. Dům však není nafukovací, co s tím?
 

Je to vážně dilema. Vyhodit nebo nevyhodit. Ideální volbou je vzdát se těchto věcí a ještě na tom vydělat. Každá věc má totiž svého potencionálního kupce. Je to sen? Chcete vědět, jak na to? Tak se dívejte.

Pomoci vám v tom může internet. Vyzkoušet můžete klasické bazary, aukční servery, sociální sítě a nově i specializované mobilní aplikace.

Klasické bazary

Klasické internetové bazary pozvolna vychází z módy, i když řada z nich je zdarma a snaží se být co nejjednodušší. Pravdou je, že pokud prodáváte na běžných serverech je to spojené se spoustou fotek, pracným vkládáním, potřebou napsání poutavého textu a čilého komunikování se zákazníky. To může být náročné a ne pro každého ideální. Zabere to totiž spoustu času a právě pro tuhle skutečnost mnoho lidí proto radši syslí dál.

Aukční servery

Prodej prostřednictvím aukcí, tedy s přihazováním anebo za pevnou cenu před lety zažilo velký boom. Tento prodej často překvapil milou cenou, ne vždy však tomu tak může být. Jde o risk, v tom případě pak můžete naopak spíše prodělat. I zde je nutné vyplnit spoustu kolonek a vytvořit spoustu fotografií. Vše musí být pečlivé. Nevýhodou těchto serverů je i to, že za vložení se mnohdy platí nějaký poplatek, ať už prodáte, či nikoliv.

Nejnovější možností jsou mobilní aplikace

Novinka využívá rozmach v užívání mobilních telefonů a také to, že lidé se často nechtějí zabývat komplikovaným balením a přenášením na poštu. Moderní aplikace využívá geolokaci. Díky ní můžete nabízet věci lidem ve vašem okolí. I zde však musíte vložit klasicky inzerát s popisem a pokud možno s co nejlepšími fotografiemi. Nabídnout můžete i věci, kterých se chcete jednoduše zbavit a nic za to nechcete, jen ten odvoz. Jde však o naprostou novinku, která zatím ještě není mezi veřejností natolik rozšířena, tato situace se však může záhy změnit.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak ušetřit na tuhém palivu

Jak ušetřit na tuhém palivu

Již brzy bude ukončena topná sezóna a nastane doba bilancování. Kdy si domácnosti spočítají, kolik se letos protopilo a zda to nemohlo být úspornější. Pokud topíte tuhými palivy, nastává vhodná doba na to, abyste pouvažovali o jejich nákupu. Nechávat to na poslední chvíli se to totiž nevyplácí.

Datum: 24. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak mít osobní finance pod kontrolou

Jak mít osobní finance pod kontrolou

Spadnout do dluhů, je snadné. Vykládat by o tom mohli všichni ti, co se potýkají s osobním bankrotem anebo je nahánějí exekutoři a že jich u nás není málo. O tom, jak se budete mít, nerozhoduje pouze váš příjem a výška půjčky, ale hlavně vy samotní. Mít hodně peněz totiž ještě nemusí vždy představovat být také bohatý.

Datum: 24. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Pozor, na triky bank, ať se vám běžný účet zdarma neprodraží!

V dnešní době již téměř každá banka nabízí vedení běžného účtu zdarma. Je to chvályhodné, ale také i jedno velké ALE. Banky totiž vedení běžného účtu ZDARMA nějakým způsobem omezují, takže když se to tak vezme, nakonec nějaké peníze s provozem svého bankovního účtu zaplatíte skoro pokaždé. Dávejte si proto pozor a podívejte se s námi, jak se můžete zbytečnému placení vyhnout.

Datum: 05. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek