Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Pozor, na triky bank, ať se vám běžný účet zdarma neprodraží!


05. 07. 2024

V dnešní době již téměř každá banka nabízí vedení běžného účtu zdarma. Je to chvályhodné, ale také i jedno velké ALE. Banky totiž vedení běžného účtu ZDARMA nějakým způsobem omezují, takže když se to tak vezme, nakonec nějaké peníze s provozem svého bankovního účtu zaplatíte skoro pokaždé. Dávejte si proto pozor a podívejte se s námi, jak se můžete zbytečnému placení vyhnout.

Víte, že jen za loňský rok na poplatcích banky vybraly 34,3 miliardy korun? A to je o 2 miliardy méně než v roce předchozím. Banky nejspíše konečně pochopily, že brát si peníze za správu účtu anebo vklad na účet je tak trochu přes čáru. Nicméně, číslo za poplatky je stále horentní. Banky od poplatků ustupují pozvolně a i když se zdá, že nějaký ten levný účet má snad každá banka, ne všechny tyto nabízené produkty jsou ve skutečnosti tak výhodné, jak se na první pohled zdají.

Triky českých bank

  • K nejčastějšímu triku patří účet zdarma, avšak za podmínky minimálního pohybu peněz, a to může být třeba 12 000 korun, ale v některých případech i více než 20 000 korun.
  • Některé účty jsou omezeny minimálním měsíčním vkladem anebo nutnosti určitého obratu při platbě kartou.
  • Některé banky vedou zdarma účet pouze do určitého věku.
  • Pozor si dejte i na výběry z bankomatů. Některé banky totiž nedisponují vlastními bankomaty, jiné pak nabízí 10 výběrů z bankomatů zdarma a další pouze 3 výběry měsíčně zdarma. Přitom nutno dodat, že další poplatky za výběry z bankomatu jsou už poměrně vysoké.

Jak za vedení běžného účtu platit co nejméně?

Zásadou číslo jedna je, minimální obměňování parametrů svého účtu, protože každá změna něco stojí. Pokud možno, co nejvíce plaťte kartou. Dodržujte předepsaný minimální měsíční obrat. Jestliže má banka vlastní síť bankomatů, užívejte ji. V bankomatu nevybírejte často a když už, tak spíše větší částky. Raději plaťte kreditní kartou. V cizím bankomatu nezadávejte dotaz na zůstatek, protože je obvykle zpoplatněn. Nechoďte na pobočku, spíše užívejte internetové bankovnictví.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Podívejte se, jak vám inflace může pomoci splácet hypotéku

Inflace je velký strašák každého, kdo spoří. Pokud však naopak splácíte, inflace pracuje ve váš prospěch. Splácet tak úvěr nebo hypotéku je vlastně výhodné. Jak to funguje?

Datum: 05. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Nová novela o úvěrech slibuje zlepšení půjček před výplatou

Půjčky před výplatou jsou rychlým typem půjček, které dokázaly pomoci všude tam, kde nečekaně před výplatou chybělo několik málo tisíc korun. Typické pro ně však je, že se musí do měsíce splatit. Bohužel této skutečnosti, i velké obliby, nejvíce zneužívaly podvodné společnosti, které se chtěly přiživit na cizím neštěstí a využívaly k tomu díry v zákoně. Nová novela o úvěrech, kterou schválili před měsícem by tomu však měla udělat přítrž. Klade si totiž za úkol, spotřebitele před podvodnými praktikami ochránit.

Datum: 04. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Kdy se hodí rychlá půjčka

Rychlá půjčka, nebo také i půjčka před výplatou, představuje krátkodobou půjčku, kterou je nutné splatit obvykle do jednoho měsíce. Existuje sice možnost prodloužení, ale výše poplatků není zrovna příznivá. Nehodí se tedy brát si ji pro všechny případy.

Datum: 03. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek