Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak ušetřit za energie v domácnosti


26. 07. 2024

Jak ušetřit za energie v domácnosti

Zdá se vám, že děláte vše, abyste co nejvíce ušetřili, ale ony neustále zvyšující ceny jsou tak trochu proti vám. Je vůbec možné ještě nějakým způsobem ušetřit? Máme pro vás pár tipů, které by mohly být ve vaší snaze efektivní.

  1. Pohlídejte si, jestli spolu s vámi spí i energetičtí žrouti. nenechávejte zbytečně nabíječky v zástrčkách, když zrovna nic nenabíjíte. Nenechte své spotřebiče v pohotovostním režimu. Vypínejte vše na spotřebičích nebo je odpojujte ze zásuvek. Možná se vám to zdá neuvěřitelné, ale ušetřit můžete až 1/12 z ročních plateb za elektřinu.

  2. Více elektřiny spotřebují klasické počítače. Nejvíce úsporné jsou notebooky.

  3. Využívejte levnějšího nočního proudu. Pokud na svých spotřebičích máte možnost odloženého startu, můžete své nádobí umýt, prádlo vyprat, chleba upéct, v tuto cenově výhodnou dobu.

  4. Největším žroutem je chladnička . Náklady na mrazení obvykle představují až 20% celkové spotřeby domácnosti. I proto se vyplatí mít doma chladničku energetické třídy A +++. Ušetřit tak můžete během roku i více než jednu tisícovku. Pozor si dejte i na námrazu, protože námraza silnější než 5 mm zvyšuje spotřebu až o 30%.

  5. Nepodceňujte svou pračku a pokud nemají šestý smysl na množství prádla, tak byste ji neměli pouštět poloprázdnou.

  6. Nejinak je tomu i se sušičkou. Pokud máte jen trochu možnost, tak místo sušičky používejte přirozené zdroje sušení.

  7. Zajistěte si u svého dodavatele tu nejlepší cenu za za dvoutarifní sazbu elektřiny. Své spotřebiče pak přepínejte do nízkého tarifu. Přinese vám to zajímavé úspory.

  8. Sledujte nabídky různých dodavatelů, rozdíly v nabídkách nejsou zanedbatelné a přechodem k levnějšímu dodavateli můžete ušetřit i několik tisíc korun.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Až 1/3 českých studentů má půjčku

Nebankovní společnost Fair Credit provedla marketingový průzkum zaměřený na studen ve věku 21 až 26 let. Průzkum probíhal v červenci a zúčastnilo se jej na 2000 studentů z České i Slovenské republiky. Zájmem společnosti bylo, jak na tom tito mladí lidé jsou s půjčkami.

Datum: 04. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Zelená k úsporám pokračuje!

Zelená k úsporám pokračuje!

Zelená úsporám představuje program, jenž je určen majitelům domů, kteří tak získají šanci vybudovat si ekologický domov za méně peněz.

Datum: 10. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Co vaří nejúsporněji

Co vaří nejúsporněji

Na čem se vám vaří nejlépe? Na elektrickém sporáku, “plyňáku” anebo indukční desce? Odpověď by nejspíše vyvolala pěknou polemiku. Profíci jsou jednoznačně pro sporák, indukční deska vám uvaří nejrychleji vodu, ale na vaření je ošemetná. A co se týká úspory? Tak na to bychom se museli podívat trochu podrobněji.

Datum: 10. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek