Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak ušetřit za topení


25. 07. 2024

Jak ušetřit za topení

Chcete bydlet v teple a bez zbytečných výdajů? Máme tu pro vás nějaké rady, s nimiž můžete dokázat ušetřit za topení.

Minimalizujte úniky tepla

Základem úspěchu je důkladné utěsnění všech oken a dveří. Zkontrolujte proto, zda vám všechna vaše okna a dveře správně těsní. Pakliže tomu tak není, zvažte, zda by nebylo vhodné vyměnit je za nové. Pomoci může i termoizolační fólie.

Nepřetápějte!

Příliš vysoká teplota v interiéru není ideální ani ze zdravotních důvodů. Navíc je zbytečné, abyste vytápěl byt na 25 stupňů Celsia, když právě nejste doma. V těch případech nastavte termostat na 18-19 stupňů Celsia. Pakliže jste doma, udržujte teplotu v rozmezí 21-22 stupňů Celsia. Více ne. Každý stupeň navíc se vám dost výrazně prodraží.  Největší teplo by proto mělo být v obýváku, dětském pokoji a koupelně. Nejchladněji by mělo být na chodbě, Toaletě a v ložnici. V obývacím pokoji by mělo být 20-22 stupňů Celsia, v ložnici 18-20 stupňů Celsia, v dětském pokoji 20-21 stupňů, v koupelně by mělo být 22-24 stupňů, na WC 20-21 stupńů Celsia a na chodbě pak 17-19 stupńů Celsia.

Větrání a radiátor

Nevětrejte dlouho, větrejte však intenzivně. Okna otevřete pouze na 10 minut maximálně.  Optimální však je, když je otevřete tak na 3-5 minut. své radiátory dobře odvzdušněte. Nepokládejte na ně žádné oblečení. Přikrývat by je neměly ani záclony nebo závěsy a dejte pozor na nábytek, který by neměl stát před topením. Za radiátor nainstalujte reflexní folii, ta zabrání prohřívání zdi. Vzduch pak bude proudit přímo do místnosti. V domě topte podle toho, kde se pohybujete.

Další praktické tipy, o nichž jste možná nevěděli

Chcete zamezit tepelným ztrátám? Žaluzie vás neochrání pouze před sluncem. Neslouží ani k ochránění intimity, mohou vám také ušetřit peníze. Stačí, když je budete na noc stahovat. Pokud nemáte žaluzie, stejný účel splní rolety i závěsy. Používejte termostaty, které vám umožní nastavit topení na požadovanou teplotu.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Mějte své energie pod kontrolou

Mějte své energie pod kontrolou

Chcete vědět, jak v této době ušetřit za energii? Jistě, něco můžete ohlídat, když budete dbát na to, abyste zbytečně nesvítili, užívali úsporné spotřebiče a žárovky. Významné je  i absolutní vypínání elektrospotřebičů, kdy nedopustíte, aby vaše spotřebiče byly v pohotovostním režimu anebo aby jen spaly.

Datum: 23. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak ušetřit za bydlení

Jak ušetřit za bydlení

Platby za bydlení patří k těm nejvyšším položkám z rodinného rozpočtu. I když se to zdá nemožné, stále existují cesty a vy máte možnosti, jak své náklady za bydlení celkem jednoduše snížit.

Datum: 26. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Po skončení topné sezóny si objednejte kominíka a zvažte změnu dodavatele

Po skončení topné sezóny si objednejte kominíka a zvažte změnu dodavatele

Topná sezóna oficiálně končí 31. května a doba po jejím skončení je ideální proto, abyste si objednali kominíka pro očistu a kontrolu komína i spalinových cest. Nenechávejte objednávání kominíka až na poslední chvíli. V červnu mají obvykle již plné diáře a najít tak volný vhodný termín nemusí být snadné. Objednejte si proto svého kominíka včas.

Datum: 19. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek