Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Mějte své energie pod kontrolou


23. 07. 2024

Mějte své energie pod kontrolou

Chcete vědět, jak v této době ušetřit za energii? Jistě, něco můžete ohlídat, když budete dbát na to, abyste zbytečně nesvítili, užívali úsporné spotřebiče a žárovky. Významné je  i absolutní vypínání elektrospotřebičů, kdy nedopustíte, aby vaše spotřebiče byly v pohotovostním režimu anebo aby jen spaly.

Základem však je, mít přehled. Sledovat spotřebu energie a hlídat si i ceny energií u konkurenčních společností. Podle toho, co je aktuálně nejlepší na trhu, může vám to ušetřit velké množství peněz. Případná změna dodavatele dnes už není nic složitého. Dá se to udělat doma s pomocí internetu. Je to snadné a rychlé.

Měřiče spotřeby energie

Své spotřebiče v domácnosti můžete podrobit testu. Dnes již existují různé typy digitálních měřičů, které se zapojí mezi spotřebič a zásuvku a ten vám pak zjistí přesně, kolik spotřebujete. Spotřebu energií přitom můžete měřit v různých časových úsecích a srovnávat je. Měřiče nejsou pouze k zakoupení, ale také i k zapůjčení.

Online hlídání spotřeby

K ohlídání spotřeby je vhodné, abyte si pravidelně zapisovali stav elektroměru. Nově se však objevují i různé aplikace, které sledují spotřebu on-line. Některé však vyžadují, abyste do nich pravidelně zaznamenávali změny na elektroměru nebo plynoměru. Aplikace pak vyhodnocuje měsíční a roční spotřebu, její nárůst i pokles a umožňuje její porovnání.

Existují však ještě šikovnější systémy, které ukáží spotřebu v reálném čase, což vám pal umožní odhalit největšího žrouta ve vaší domácnosti.

Grafy vám mohou odhalit, jestli by nebylo dobré nějaké spotřebiče vyměnit anebo je vhodné je pouštět v době, kdy je levnější elektřina. Většina takových aplikací je možno propojit s mobilem a spotřebu tak můžete mít pod kontrolou i mimo svůj domov.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak ušetřit za vytápění?

Jak ušetřit za vytápění?

Náklady na bydlení se neustále zvyšují. Zvyšují se i nároky na ekologické smýšlení. Uspořit však ještě více, se zdá takřka nemožné. A přitom právě úspora ve vytápění patří k těm nejvýznamnějším. Jak po ekologické stránce, tak i po finanční stránce.

Datum: 22. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak ušetřit za topení

Jak ušetřit za topení

Chcete bydlet v teple a bez zbytečných výdajů? Máme tu pro vás nějaké rady, s nimiž můžete dokázat ušetřit za topení.

Datum: 25. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek

Vyplatí se ještě změna dodavatele plynu?

Blíží se závěr roku, startuje topná sezóna a je na čase zvážit, zda výdaje domácnosti tečou tím správným směrem a jestli by stále nešlo nějakým způsobem ušetřit. Je to vůbec ještě možné? A vyplatí se v dnešní době změna dodavatele?

 

Datum: 07. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek