Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Jak ušetřit za vodu


27. 07. 2024

Jak ušetřit za vodu

Je jen otázkou času, kdy po zdražování plynu a elektřiny, přijde na řadu zdražování vody. Už tak je šetření s vodou dost náročným úkonem. Zdá se vám, že vícesnad již není možné udělat? Možná přece jen existují nějaké možnosti. Máme pro vás nějaké tipy, s nimiž možná docílíte k úspoře.

Dvě třetiny spotřebované vody v domácnosti proteče vaší vanou nebo sprchou a dále ještě i toaletou.V těsném závěsu za nimi je pak praní prádla a voda spotřebovaná za úklid. O něco méně vody padne za mytí nádobí a přípravu jídla, mytí rukou, pití vody, zalévání a další.

Koupelna

V koupelně můžete ušetřit při koupání. Pomoci vám mohou úsporné sprchy, které užívají speciální systém, u něhož se voda ředí se vzduchem a voda stříká v menších kapkách. Pakliže speciální sprchu neplánujete, zkuste si pořídit úspornou sprchovou hlavici, které mají poloviční spotřebu než běžné sprchy. Pomoci může i změna způsobu sprchování. Nejprve se během 30 sekund namočte, zastavte vodu, namydlete se a vydrhněte a během jedné minuty ze sebe smyjte mýdlo. Koupelím se vyhýbejte. Můžete díky tomu ušetřit i několik tisícovek korun.

Toaleta

Jedno spláchnutí u neregulované nádrže toalety vás vyjde na korunu, když se to však vynásobí počtem spláchnutí denně a počtem osob a dále se pak dopracujete k roční spotřebě, zjistíte že každý rok vaše rodina do záchodu spláchnete klidně i 5000 korun.

Moderní záchody myslí úsporně a nabízí dvě formy spláchnutí. Spláchnout můžete třemi nebo šesti litry. Díky tomu pak náklady na splachování můžete snížit až o ⅔. Ušetřit můžete i s WC stop, který se vkládá přímo do nádržky toalety. Zabraníte tím protékání a snížíte tím objem splachované vody. I zde pak může dojít k úspoře vody až o dvě třetiny.

Praní

Dost peněz ušetříte s novou pračkou s označením A+++. Ty nejmodernější pračky dokáží prádlo v pračce zvážit a použijí pak přesné množství body, kolik je potřeba. Šetří nejen vodu, ale i elektřinu.

Mytí nádobí a vodovodní baterie

Pokud chcete ušetřit vodu, pořiďte si moderní myčku. U ručního mytí spotřebujete totiž jednou tolik vody. K nákladům za myčku je sice nutné připočítat i pořizovací náklady, elektřinu, leštidlo a sůl, ale i tak je to výhodnější.  

U vodovodních baterií byste měli vědět, že ty nejvíce úsporné jsou termostatické baterie, u nichž se voda nastavuje před jejich spuštěním. Pomoci mohou mimo toho i perlátory, které se instalují přímo do batérií. Voda je obohacená kyslíkem, snižuje průtok vody, čímž se snižuje spotřeba vody. Ty nejlevnější jsou k mání za 25 korun.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění

Jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění

Doba dovolených se blíží, a proto velká většina lidí si právě prohlíží katalogy a hledá tu nejlepší dovolenou. Aby se však dovolená snů neproměnila v noční můru, je dobré při jejím plánování myslet i na cestovní pojištění, bez něhož se žádná dovolená v zahraničí neobejde. Samozřejmě, risknout to můžete, ale nemusí se vám to vůbec vyplatit. Víte však, jak vybrat to nejlepší cestovní pojištění?  

Datum: 29. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jak ušetřit mobilní data

Jak ušetřit mobilní data

Jen málokdo se dnes obejde bez internetového připojení. Aby vše fungovalo,neobejdete se bez mobilních dat. Bohužel i přes sebelepší tarif je snadné je rychle vyplýtvat. Co si budeme povídat, balíčky nabízené operátory jsou v dnešní době dost nedostatečné. Jejich cena je přitom stále vysoká. I proto si lidé kladou otázku, jak je co nejlépe ušetřit.

Datum: 19. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Pojištění před neschopností pracovat

Pojištění před neschopností pracovat

Pojistit je dnes možné skoro všechno, takže proč si nepojistit svou neschopnost pracovat? Toto pojištění je navíc velice praktické a výhodné. Může vás ochránit před celou řadou nepříjemností, které jsou s nemocenskou spojeny.

Datum: 30. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek