Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Levnější mobilní data


30. 06. 2024

Levnější mobilní data

Levnější mobilní data představují momentálně problém, jehož vyřešení bude možná oceněno Nobelovkou. Tak trochu se to podobá zarputilému tvrzení, že my Češi chceme jíst nekvalitní a drahé potraviny.

Z místního vedení telefonických firem, ale i politických sfér je slyšet pouze bolestné sténání, věty, že to nejde a hlášky, že to vlastně chceme sami anebo že si za ty ceny sami můžeme. Vrcholem frustrace z neúspěchu je pak zoufalý výkřik do tmy, který slibuje zdražování jízdenek a vyčítá národu, že si za tento stav mohou svým způsobem sami.

Největší perličkou je pak tvrzení operátorů, že mobilní data jsou u nás ve skutečnosti nabízena levně. Ano, i v jednadvacátém století se tu prý handluje s podpultovým zbožím. Háček ale je v tom, že je to neprůkazné, protože tato slova nejsou na žádném papíře, který by to prokázal. Týdenní limit pro prokázání tohoto tvrzení totiž již uplynul a prozatím se nikde nic neobjevilo. Momentálně se tedy zdá, že tuhle situaci může rozřešit pouze příchod nové konkurence, která by stávající operátory donutí reagovat.

Jak na levná mobilní data po Evropě bez českých operátorů

Tato nabídka je určena těm, kdo do zahraničí jezdí častěji nebo na delší dobu. Není to zrovna nejlepší řešení pro ty, co se chystají do zahraničí pouze na jeden týden. V tomhle případě se nevyplatí pořizovat předplacené karty. Vy potřebujete získat tarife Europe Go, který pak pokrývá Rakousko, Finsko, Island, Martinik, Slovensko, Belgii, Francii, Irsko, Nizozemí, Bulharsko, Litvu, Polsko, Velkou Británii, Řecko, Lichtenštejnsko, Dánsko, Lucembursko, Rumunsko, Estonsko, Maďarsko, Maltu a San Marino a rovněž i některé francouzské zámořské oblasti (Francouzskou Guayanu, Réunion a Guadeloupe).

100MB dat stojí jedno euro, stejně pak i 60 minut volání. Drahé je pořízení takové karty, která vás vyjde zhruba na 16 euro, proto se tento tarif nevyplatí pro krátkodobé pobyty. Aktivace karty je zdarma. Koupit si tento tarif můžete i z České republiky. Karta vám dojde poštou. Pokud ji chcete používat i v České republice, potřebujete mít aktivovaný roaming.

Česká SIM karta na mobilu je bez dat a slouží pouze k tomu, aby se vám někdo dovolal.

Více informací o možnostech volání bez českých operátorů najdete na internetu.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak ušetřit mobilní data

Jak ušetřit mobilní data

Jen málokdo se dnes obejde bez internetového připojení. Aby vše fungovalo,neobejdete se bez mobilních dat. Bohužel i přes sebelepší tarif je snadné je rychle vyplýtvat. Co si budeme povídat, balíčky nabízené operátory jsou v dnešní době dost nedostatečné. Jejich cena je přitom stále vysoká. I proto si lidé kladou otázku, jak je co nejlépe ušetřit.

Datum: 19. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Finanční gramotnost

Finanční gramotnost

Je to smutné, ale naše finanční gramotnost je velmi nízká, ještě nižší je však u dětí, které vypouštíme do světa a drsného života zcela nepřipravené. Nemají vůbec žádný pojem o financích, ani hospodaření, což pak vede k dluhům a do bludného kruhu, z něhož není cesty ven. I proto je důležité tuto situaci změnit a děti učit, aby byly finančně gramotné.

Datum: 29. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Změny v exekucích

Změny v exekucích

V lednu svět exekucí zaznal jistých změn. Dovolte nám, abychom vás s nimi seznámili.

Datum: 25. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek