Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Mobilní tarify 2017


12. 07. 2024

Mobilní tarify 2017

I přes značnou kritiku místních, Evropské unie a dokonce i přes nařízení Evropské komise, jsou mobilní tarify stále vysoké. Očekávaly se velké změny. Když však byly konečně zveřejněny nové mobilní tarify, mobilní operátoři se tvářili, že přichází s velkými výhodami a se super nízkými cenami, avšak i když se zde objevil velký datový limit, stále jde o nabídku pohybující se nad průměrem EU.

Nenechte se proto ošálit marketingovými triky, i ty nejlepší nabídky tarifů jsou v současnosti stále dražší o 20-45% než jiné běžné tarify, které nabízí mobilní operátoři v rámci Evropské unie. Ano, je chválihodné, že mobilní společnosti mění své tarify a postupně je snižují, stále je to však nedostatečné a nebýt nátlaku Evropské komise, tak by k tomu zřejmě samo od sebe nedošlo.

V zahraničí se platí o 25% méně

Za stejné služby, které jsou nabízeny u nás, v zahraničí zaplatíte zcela běžně o více než čtvrtinu méně. Na českém trhu jsou nabízeny za mnohem vyšší cenu a s tváří, která nám vnucuje klamný dojem luxusu.

Stát chce zlevnit internet

Drahými sazbami za mobilní služby, k nimž patří i mobilní internet, se zabývá už i naše vláda a Český telekomunikační úřad, který na tuzemský mobilní trh dohlíží. Šéf telekomunikačního úřadu chce docílit nižších cen, a to i za použití výrazně zvýšených pokut, které by rád udělil velkým operátorům za úmyslné omezování svých menších konkurentů. Ti nemohou levnější data nabídnout, i když by chtěli, protože si musí pronajímat sítě od českých velkých operátorů, kteří jim záměrně nasazují cenu za pronájem, čímž brání malým společnostem v rozvoji a možnosti nabídnutí výhodnějších cen. Zároveň díky tomu velcí operátoři udrží ceny svých služeb vysoko. Největší české mobilní společnosti se sice zavázaly, že ceny sníží, ale podle šetření Českého telekomunikačního úřadu, se tomu tak neděje. Mohou za to nízké pokuty, které za přečin operátorům hrozí a nemotivují je k tomu, aby nařízení respektovali. Kromě snížení cen a zlepšení chování operátorů na trhu by nová novela měla vrátit zpět práva spotřebitelům.

Nový zákon již od léta 2017

Nový zákon by měl vejít v platnost již od tohoto léta a měl by řešit i další problémy s spojené s předraženými službami mobilních operátorů. Nejvíce postižen je běžný spotřebitel, který nemá tu možnost, si výhodný tarif vyjednat. Snahou vlády rovněž je zamezit jednostrannému měnění smluv. Nemožné by mělo být i předčasné vypínání internetu tam, kde klienti vyčerpali měsíční datový příděl. Nově by měla být i snazší a rychlejší změna operátora.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Jak přejít k jinému operátorovi a nechat si staré číslo?

Jak přejít k jinému operátorovi a nechat si staré číslo?

Díky změněnému zákonu v roce 2014 odchod k jinému operátorovi nebylo nic snadného. Pokud jste se rozhodli změnit operátora, hrozili vám velké sankce. Nová novela zákona o elektronických komunikacích opět umožní svobodný odchod bez sankcí a ještě k tomu rychleji.

Datum: 15. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Telefonní operátoři u nás již brzy zlevní volání ze zahraničí

Telefonní operátoři u nás již brzy zlevní volání ze zahraničí

Kritika českých telefonních operátorů v posledních letech gradovala. Vše vyvrcholilo konečným rozhodnutím Evropské komise, která jim nařídila zlevnit své roamingové služby. A tak se tomu i stalo. Od dubna roku 2016 museli mobilní operátoři chtě, nechtě, svým klientům představit nové (mnohem levnější) mobilní a datové služby.

Datum: 12. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Jaký první telefon vybrat dítěti

Jaký první telefon vybrat dítěti

Stále se vedou debaty o tom, kdy je ta nejvhodnější doba pořídit dítěti mobil. Věk se však rok od roku snižuje. Ve své kapse ho má tak už skoro každý prvňáček. Tento věk však není považován za ten nejlepší. Odborníci se shodují, že darovat dítěti mobilní telefon, je vhodnější mezi osmým a devátým rokem, kdy dítě už plynule čte a píše.

Datum: 24. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek