Ušetříte s námi ročně
více než 115 770
TIP: Jak získat slevu?
  • 1. Formulář vyplníte za 1 minutu
  • 2. Obratem Vám zavoláme s kalkulací slevy
  • 3. Vše potřebné za Vás bezplatně vyřídíme
  • 4. Ušetříte s námi až 115 770 Kč ročně

Neomezené tarify užívá pouze pětina zákazníků


13. 07. 2024

Neomezené tarify užívá pouze pětina zákazníků

Neomezené tarify se zdály být velkým trhákem. Operátoři s nimi přišli před pár lety, ve světě však již dlouhá léta patřily k běžnému standardu. Zpočátku tuto novinku Češi přijali s nadšením a ve velkém na ně přecházeli, brzy však pochopili, že jsou vesměs nevýhodné a oplatí se jen málokomu.

Tarify byly totiž předražené. Vlastně jsou předražené stále, a to i přesto, že notně zlevnily. 80% zákazníků je však plnohodnotně nevyužije, a proto o ně nemá zájem. Mnohem zajímavěji pro ně zní nabídka neveřejných tarifů, které jsou oproti běžně dostupným tarifům levnější až o 70%.

Neomezené tarify jsou předražené

Neomezené tarify zákazníkům nabízí neomezené volání, posílání SMS zpráv a další výhody za jednotnou měsíční sazbu. Bohužel ne každý je schopen v průběhu měsíce provolat a proesemeskovat tolik, aby se mu vyplatilo platit každý měsíc tolik peněz za neomezené tarify.

Neveřejné tarify

Neveřejné tarify jsou ty, které nikde neuvidíte. Mobilní operátoři je nenabízí oficiálně a nejsou součástí běžných ceníků. Nabízeny jsou pouze ve výjimečných případech a pouze vybraným klientům. Ceny těchto tarifů mohou být až o 70% nižší než ty, které najdete v běžné nabídce. Jejich součástí jsou i různé další výhody, jako třeba volání zdarma po dobu několika měsíců apod. Tyto tarify mobilní společnosti užívají i jako velké lákadlo pro nové zákazníky. Díky novele zákona z roku 2014 je pak bez vědomí klienta po nějaké době sami změnili. Dnes už to naštěstí nebude možné.

Chcete získat výhodný neveřejný tarif?

Platíte nehorázně moc za telefon? Chcete své poplatky snížit? Nebojte se o to říct. Nejlepším trikem je pohrozit odchodem. Mějte v záloze připravené nabídky od konkurence. Operátoři obvykle na vyhrůžky slyší a poměrně rádi vám nabídnou zajímavější podmínky, které by se vám vyhovoval více. Pokud odmítne, nebojte se změn. Existují srovnávače mobilních tarifů, které vám jsou schopny vypočítat tu nejvýhodnější cenu. Pokud najdete jinde výhodnější tarif a váš stávající operátor není ochoten poskytnout výhodnější nabídku, klidně jej vyměňte.

Pozor na sankce

Ještě donedávna odchod od operátora nebyl snadný. Byli jste dáni všanc chování operátora a z jeho spárů jste se dostali pouze po zaplacení velkých sankcí. Situace se naštěstí změnila, přesto si prostudujte smluvní podmínky. Nejvýhodnější pro vás je smlouva na dobudu neurčitou, protože to můžete podat řádnou písemnou výpověď s 30 denní výpovědní lhůtou. Tato doba vám skýtá dostatečný prostor, abyste si našli nového výhodnějšího operátora. U smlouvy na dobu určitou je výhodnější počkat do doby, kdy vám smlouva bude končit, protože jinak vám hrozí vysoké pokuty.

Spočítejte si úsporu a ušetřete:

Tento článek naleznete v kategorii

Podobné články


Čtvrtý mobilní operátor na českém trhu

Čtvrtý mobilní operátor na českém trhu

Je logické, že se to stávajícím mobilním společnostem nelíbí, že by se na trhu měl objevit další hráč. Zpočátku se hovořilo, že tomu tak bude nejprve po roce 2020, dnes však již víme, že je možné, aby tomu tak bylo již letos.

Datum: 20. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Levnější mobilní data

Levnější mobilní data

Levnější mobilní data představují momentálně problém, jehož vyřešení bude možná oceněno Nobelovkou. Tak trochu se to podobá zarputilému tvrzení, že my Češi chceme jíst nekvalitní a drahé potraviny.

Datum: 30. 06. 2024
Kategotrie:
Celý článek
Mobilní tarify 2017

Mobilní tarify 2017

I přes značnou kritiku místních, Evropské unie a dokonce i přes nařízení Evropské komise, jsou mobilní tarify stále vysoké. Očekávaly se velké změny. Když však byly konečně zveřejněny nové mobilní tarify, mobilní operátoři se tvářili, že přichází s velkými výhodami a se super nízkými cenami, avšak i když se zde objevil velký datový limit, stále jde o nabídku pohybující se nad průměrem EU.

Datum: 12. 07. 2024
Kategotrie:
Celý článek